CADDIK Messiáshívő Tanítások
Tanítások a kereszténység zsidó gyökereirőlBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

Folyamatos feltöltés, frissítés!

Honlapunkra folyamatosan töltjük fel a már meglévő, régebbi tanításokat is. A könnyebb áttekinthetőség miatt az utolsó 5 felkerült tanítást itt mindig feltüntetjük.


1.Isten előtt szabadon- Kol Nidré -A zsidó Ünnepek menüben

2.NocrimÚJ!;Zsidók, keresztények, messiáshívő zsidók menüben

3.Az idő és tér ÚJ!;Tanítások bibliai alapokról menüben

4.Levél Jezabelnek ÚJ!;Zsidók, keresztények, messiáshívő zsidók menüben

5.Börtönszínház, vagy bábszínház? ÚJ!; Valós mesék, igaz történetek menübenOrbán Béla:

538/613 -Korlát a tetőn

"Ha új házat építesz, házfedeledre korlátot csinálj, hogy vérrel terheld te házadat, ha valaki leesik arról" ( 5. Mózes 22: 8)

E törvénynek van praktikus, gyakorlati célja. Izrael éghajlata ma is olyan, hogy az éjszakákat a lapos háztetőn, "teraszon" lehet tölteni. Az alvás és a pihenés helye lehet forró nappalok után.
Igy előfordulhat baleset, ha valaki félálomban elindul valamerre, és a sötétben leeshet.
Ez esetben a házigazda büntethető, mert mulasztási bűne van, ha e törvényt ismeri....Már pedig ismerni kell , mert a törvény nem ismerete szintén mulasztási bűn...
A szülő nem tanitotta, a gyerek nem akarta hallani két lehetősége áll fenn.

Pedig e törvény éppen arról szól, hogy egy új ház, egy család épitésének is első feladatainak egyike, a korlátok elhelyezése.
A házigazda feladata a ház népének kimondani :
Eddig és nem tovább!

A korlát azonban nem cella-rács, de megállitó jelzés. Onnan tovább lehet menni, át lehet ugrani, de többé nincs felelössége annak, aki e jelzést és elfogadható határvonalat felállitotta, ha valai önszántából mégis figyelmen kivül hagyja.

Ugyanez a kötelesség egy gyülekezetben is.
Ott is Isten Terve szerint , az Ő céljaira történik az épitkezés. A határokat, léptékeket, szolgálatokat és mindent Ö határoz meg. azonban ennek ismeretét kijelentette, naponta kijelenti azoknak, akiknek elöl kell haladni az uton, elsöként kell a feladatokat kivitelezni életükben és életükkel.
Az ö bizonyságaik, tapasztalataik, melyek által szavaikkal korlátot állithatnak, de közölnük kell Isten Tervét, Törvényeit mindenkinek, aki a "Házhoz" tartozik...
Nincs a háztetön próbálkozás,hogy merre lehet menni, meddig lehet elmenni bünökkel, és nincs csodákra való hagyatkozás sem, de van törvényszerüség és korlátozás.

Ezek azonban nem emberi korlátok, hanem Isten korlátozó akarata, és annak továbbitása házunk népének, és vendégeinknek, akik nálunk vannak és pihennek....
A mi érdekünkben és ami védelmünkben.


Copyright © 2005-2007 SÓFÁR, Jesua HaMassiah-ban hívő ZSIDÓ KÖZÖSSÉG
JHVH NISSZI Szolgálat
SÓFÁR Jeshua HaMassiah-ban hívő Közösség. Alkalmaink: Szombaton 15 órától, Bp., VI.,Vörösmarty u.51.

Honlapkészítés